Конгрес в Бургас

На 13.06 и 14.06.2008 в град Бургас се проведе ежегодният конгрес на Българския зъболекарски съюз. Този конгрес се проведе за шестнадесети път и е една от малкото смислени дейности на съсловната организация; провеждането на един конгрес обаче не достатъчно оправдание за съществуването на един съюз със задължително членство и ежегоден членски внос от 100 лв. През следващите години членският внос се увеличи на 150 лева с нулев резултат - никой от зъболекарите в България не е наясно за какво точно плаща тези пари и какво получава срещу тях. Повече коментари по темата... На снимката горе - лектор от Турция и д-р Живко Михайлов, бивш председател на съюза. За съжаление няколко месеца по-късно д-р Михайлов почина след кратко боледуване.

Д-р Ивайло Радев (по това време - ординатор в МБАЛ - гр. Бургас) и д-р Анастасия Желева (асистент по лицево - челюстна хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" - гр. Пловдив) по време на лекциите на конгреса. Лекциите се радваха на доста голяма посещаемост - появиха се хора от цялата страна и видяхме колеги, които не идват на никакви други лекции. Първоначално това ни учуди - Българският зъболекарски съюз е една монополна парадържавна структура и като такава не се очаква да работи ефективно и да покани най-добрите лектори от Европа и света. Едва ли ще видим скоро проф. Бергманс или д-р Били Дорфман като лектори на такъв конгрес - те са идвали в България, но по покана на частни компании, работещи в силно конкурентна среда. На какво ли се дължи тогава голямата посещаемост на лекциите на Съюза? При един анализ на ситуацията под въздействието на няколко чаши сутрешно кафе д-р Иван Начков и д-р Венцеслав Ралев стигнаха до следните изводи:

Панорама на град Бургас, заснета от плажа на квартал Сарафово. През 2008 година строителният бум на българското черноморие беше в разгара си; само няколко месеца след конгреса на БЗС обаче, през септември 2008 година, фалира инвестиционната банка Lehmann Brothers и се разгоря пожарът на Световната Финансова Криза. Логично и закономерно това охлади строителния сектор, тъй като строителството много разчита на банково кредитиране и при спад в кредитната активност на банките замира и строителната дейност.

Орална хирургия    Лицево - челюстна хирургия    Зъбни импланти

Приятни неща за свободното време: България    Пирин    Рилски езера    Черно море    Информация за Видин    Планини в България    Рила    Смях   Смърч

Орална хирургия    Лицево - челюстна хирургия    Зъбни импланти   

Гларус важно се разхожда по тротоар в търсене на нещо за хапване

Гларуси по време на полет в небето над Бургас