Конгрес в Кипър

Д-р Венцеслав Ралев (www.ralev.biz) пред неговата постерна презентация по време на Конгреса на Балканското Стоматологично Общество в Кипър - 01.05.2008 - 04.05.2008. Темата на постера беше Zimmermann - Laband syndrome при 11-годишно момиче. Описан е случаят с неговите клинични характеристики, начинът на лечение и постигнатите резултати. Детето е лекувано в Клиниката по Лицево - челюстна хирургия към УМБАЛ "Св. Георги" ЕАД - гр. Пловдив. Същевременно е проучена и научната литература в целия свят по въпроса с помощта на небезизвестната търсачка Google - една от любимите международни компании на д-р Ралев. Не публикуваме пълния текст на постера и снимковия материал, тъй като авторските права принадлежат на Балканското Стоматологично Общество. През 2009 година подобен конгрес се проведе във Варна, а през 2010 - в Солун. Не успяхме да посетим конгреса във Варна, но от конгреса в Солун имаме богат снимков материал.

Оn-line стоматологични консултации    Орална хирургия    Лицево - челюстна хирургия    Зъбни импланти

Островът на Афродита - или, иначе казано, Кипър. Ясно синьо небе, каквото се среща може би само в Средиземноморието. При постигането на този наситеносин цвят играе известна роля и циркулярният поляризатор - признаваме си чистосърдечно, не сме от фотографите, които обичат да подвеждат наблюдателя. Цветът на водата е с интересни синьозелени оттенъци, които е по-добре да се видят на живо. И най-добрият обектив, съчетан с добър модел задвизьорно устройство, не винаги е в състояние да пресъздаде картината като на живо.

Остров Кипър е интересно място - както всяко място във всяка точка на света. Малък е по площ, няма много големи градове, но въпреки това на някои места има презастрояване - почти като при българското черноморие в по-мек вариант; никъде не видяхме обаче брутални строителни изпълнения от рода на Слънчев бряг. Държавата Кипър много прилича на хибрид между България и Гърция... Основен източник на доходи за местното население е туризмът, страната се посещава от голям брой туристи от цяла Европа. Противно на очакванията, не всичко е направено като за туристи, има и много запустели сгради с олющена мазилка и т.н. Има, разбира се, и много добре поддържани места, проектирани от професионалисти от висока класа. Добрите климатични условия, близостта до континентална Европа и политическата стабилност напоследък привличат много британски граждани, които след пенсионирането си се заселват тук. За тези миграционни процеси роля играят и други фактори - островът е бил дълго време британски протекторат и дори е използвал британската лира като парична единица.

Д-р Вергиния Начкова - чест обект на фотографски експерименти от страна на д-р Венцеслав Ралев

Орална хирургия    Лицево - челюстна хирургия    Зъбни импланти    Оn-line стоматологични консултации

Приятни неща за свободното време: България    Пирин    Рилски езера    Черно море    Информация за Видин    Планини в България    Рила    Смях    Смърч