Обучение в Сеул

През месец април 2012 година група от български зъболекари посети столицата на Южна Корея - Сеул. Причината за посещението беше организиран конгрес по имплантология от две компании, производители на зъбни импланти - Neobiotech и Dentium. Въпреки дългото пътуване и сравнително високите разходи всички колеги бяха изключително доволни от дестинацията. Постепенно такива квалификационни семинари се превърнаха в традиция и вече два пъти годишно български зъболекари посещават Южна Корея за различни обучения и семинари. Производителите на зъбни импланти са особено активни по отношение на иновациите и непрекъснато усъвършенстват своите продукти - всичко това е с цел да се подобри качеството на клиничната работа на зъболекарите от цял свят. През 2020 година пандемията от коронавирус и наложените ограничения направиха семинарите невъзможни, но с приключването на това бедствие от световен мащам конгресите ще бъдат възобновени възможно най-скоро.

Снимка на всички участници в обучението в Сеул в офиса на едната компания - Neobiotech. В центъра е д-р Хоо - водещият обучението.

Адам Хуанг и д-р Венцеслав Ралев - познайте кой е българин и кой - кореец

www.dentalimplants.bg    www.ralev-dental.com    www.bg-tourinfo.com    www.investor-bg.com    Сеул

Изпълнителният директор на Neobiotech - Ким Ин Хо - разговаря с български зъболекари

Българските зъболекари се запознават с технологичния процес - производство на зъбни импланти

Технически контрол върху вече готовото медицинско изделие

Научно - изследователското звено на компанията

Д-р Кадир Иса

Групата в завода на Neobiotech

Zahnarzt    Южна Корея

Д-р Нарцис Каймакански прави първи стъпки в цифровата фотография

Светлинен ефект

Д-р Кадир Иса в Сеул

Д-р Кадир Иса

www.dentalimplants.bg   www.ralev-dental.bg   www.maxillofacial-bg.com   Южна Корея

Д-р Хоо връчва сертификата за преминато обучение на зъболекар от Сирия. Малко преди това между двамата избухна спор на политическа основа - според колегата бунтовете в Сирия през 2011 година, около година преди семинара, са дело на терористи; според всички останали присъстващи на проявата бунтовете са причинени от хора, недоволни от диктатурата на Башар Асад. Очевидно въпросният сирийски зъболекар беше от политическа партия или групировка, приближена до управляващите в Сирия и като такъв не даваше да се каже нещо лошо за правителството на Асад. За съжаление подобен модел на превзета държава се среща и на много места в Европа!

Д-р Хоо и Несрин Иса

Д-р Хоо връчва сертификата за завършено обучение на д-р Иван Атанасов - Габрово

Вечеря след курса

Д-р Първан Първанов от Монтана се учудва на корейското икономическо чудо. Всъщност няма нищо учудващо - необходимо е само да се работи с упоритост и постоянство и да има добра образователна система, която да създава предпоставки за иновации във всяка една сфера. В Южна Корея има по много и от двете, поради което страната е в бурен икономически възход от поне шест десетилетия. Същите предпоставки липсват на други места по света, поради което икономиката буксува.

Несрин Иса и д-р Кадир Иса в кралския дворец в Сеул

На връщане групата имаше престой от около десет часа на летището в Дубай. Подобни ситуации са скучни и нерядко доста досадни, но от друга страна, какво е лошото на скуката, би попитал един учител по дзен - будизъм? Едно междуконтинентално пътуване и досегът с различни култури оправдава моментите на скука и досада, а и има време за четене.

Д-р Кадир Иса и д-р Иван Атанасов се събуждат след няколкочасов сън на седалките