Курсове в Chiemsee Akademie

Д-р Бойко Чандрев (частнопрактикуващ лекар по дентална медицина от Благоевград) и д-р Венцеслав Ралев по време на практическите занятия в академията край Химзее. Нещата бяха организирани с германска прецизност, поканени бяха различни лектори. Организаторът проф. Карлхайнц Хойкман от Университета в Мюнхен е изградил една отлична база, която се посещава от хора от цял свят. Почти всяка седмица се организират курсове и семинари по различни теми от денталната медицина и оралната хирургия. На въпросния семинар бяха разгледани различни теми от областта на костната пластика в имплантологията - балонен синус лифтинг, дистракционна остеогенеза, сплит - остеотомия и други подобни. Много скоро след това повечето от тези методи започнаха да се прилагат в различни дентални клиники в Република България.

www.bg-tourinfo.com    Безплатни on-line стоматологични консултации

www.dentalimplants.bg    Семинар в Страсбург

    Българската група по време на workshop на тема повдигане на синусов под. Отляво надясно: д-р Иван Антикаджиев (София), д-р Венцеслав Ралев (Пловдив), д-р Красимир Златев (Варна), д-р Бойко Чандрев (Благоевград), д-р Христо Христов (София), д-р Жулиен Чаушев (Варна), д-р Борислава Златева (София), д-р Андон Корчев (Благоевград) и д-р Валентин Дуков (Русе). Благодарение на Дентаком ООД (www.dentacom.com) и по-специално на генералния директор на фирмата Людмил Рангелов (генерален директор е длъжност от една друга епоха, но това е друга тема) голяма група български зъболекари посети семинара в Chiemsee Akademie. Дентаком ООД е вносител на имплантатната система TBR - Франция; зъболекарите на горната снимка работят активно и се развиват в сферата на имплантологията и са чести посетители на курсове и семинари.

www.investor-bg.com    Оn-line стоматологични консултации

Д-р Цалов, д-р Чаушев и д-р Антикаджиев интензивно обсъждат принципите на дистракционната остеогенеза

Орална хирургия    Лицево - челюстна хирургия    Зъбни импланти

Град Залцбург, Австрия. Рожденото място на Волфганг Амадеус Моцарт, един от любимите градове на д-р Евелина Маркова и д-р Венцеслав Ралев

Безплатни on-line стоматологични консултации

Пирин

Д-р Христо Христов се снима с две представителки на асоциацията на оралните хирурзи в Хонг Конг. За съжаление не успяхме да запомним имената на колежките, за което ги молим да ни извинят! В Залцбург по същото време беше организирана подписка против нарушенията на човешките права в Китай; по една или друга причина нито едната от колежките на пожела да се подпише там! Едната дори побягна панически, когато разбра с каква цел са разпънати шатри и маси точно на Централния площад в Залцбург. Дългата ръка на китайските служби за сигурност очевидно достига до всяка една точка на света, или поне службите са взели страха на обикновените хора за години напред.

По традиция всяка вечер след натоварената програма на курса се организират другарски срещи, които включват конумация на значителни количества червено вино през зимата и бира през лятото. Срещите са интернационални и целят заздравяване на международния обмен на опит във всяка една сфера - от костната пластика и мениджмънта на меките тъкани около зъбните импланти до това коя е най-добрата винарска изба във всеки един региона на Европа. В случая вечерната проява беше организирана в една дълбока манастирска изба, която със сигурност е свидетел на не една подобни срещи на хора от различни професии. При това подобни срещи се провеждат в избата от 1556 година. На следващата вечер посещението беше в най-стария ресторант в Европа - той се намира в град Залцбург (Австрия) и съществува от далечната 803 година! Заведението се нарича St. Peter's Schiftkeller и в него са сервирани ястия на Христофор Колумб и Волфганг Амадеус Моцарт - последният е така или иначе роден в Залцбург, поради което няма нищо учудващо че е бил посетител там. Все пак един ресторант с история от 1200 години е определено нещо впечатляващо.