Конгрес в Амстердам

На път за Амстердам. Само шест месеца след това някои от членовете на групата отлетяха за обучение в Сеул. Преди пандемията от коронавирус компанията Ралев Дентал редовно организираше посещения на научни конгреси по цял свят. След затихването на пандемията очаквайте нова богата научна програма - следващите ни семинари можете да видите в тази секция на нашия сайт... Имаше времена, когато пътуванията по цял свят бяха ежемесечни за екипа на компанията и за всички наши клиенти - и в бъдеще очаквайте отново да се организират още семинари за повишаване на квалификацията на българските зъболекари.

Полет над облаците. Повече аерофотграфии вижте тук...

Д-р Кадир Иса

Д-р Кадир Иса на ЖП-гарата в Амстердам. През 2011 година мобилните телефони все още не правеха най-качествените снимки, поради което ентусиастите на тема фотография бяха принудени да носят обемисти фотоапарати. Около десет години по-късно, през 2021 година, качеството на снимките, направени с мобилен телефон, надмина всички очаквания и само най-големите ентисуасти в областта на фотографията продължиха да обикалят света с тежък фотоапарат в ръцете...

www.isadent.net    www.bg-tourinfo.com    www.ralev-dental.bg

Д-р Христо Иванов от град Габрово се откроява с характерното си жълто яке, с което обиколи целия свят

Конгресът носеше внушителното наименование "Евразийски симпозиум". Участниците обаче бяха малко, като изключим българската група - тя наброяваше 21 дентални лекари. Освен това имаше няколко човека от Русия, само един от Нидерландия (а все пак проявата беше в столицата Амстердам) и един от Швеция. Само три години по-късно, през 2014 година, се проведе същият симпозиум в Истанбул, на който взеха участие... две хиляди души. Очевидно компанията Neobiotech и всички нейни представители по цял свят бяха поработили сериозно за тези три години, за да разширят клиентската си база данни!

Д-р Йонг-Ку Хео и д-р Венцеслав Ралев. Познайте от три пъти кой от двамата е българин и кой е гражданин на Южна Корея. Точно една година след това д-р Хоо пристигна в България, за да води подобен семинар по имплантология - в курорта Боровец през месец ноември 2012 година. Това беше една от най-успешните научни прояви на Ралев Дентал АД - имаше около сто участници от цялата страна, от съседна Сърбия, Румъния и Македония! Конгресът трябваше да приключи в неделя в 18:00 часа, а приключи в 19:40 - д-р Хоо очевидно е един лектор, който дава всичко от себе си при провеждането на научни семинари! 

Д-р Васил Николов (Бургас), д-р Нарцис Каймакански (Кюстендил), д-р Лиан Соми (Самоков) и д-р Георги Панчев (Сандански) по време на практическите занятия на семинара

Българските зъболекари съсредоточено слушат лекцията по имплантология. През 2011 година нямаше толкова научни прояви в тази област и за много колеги това беше първият допир със зъбните импланти. През 2021 година вече нещата далеч не стояха по този начин - много повече дентални лекари поставят импланти, но все още има много какво да се желае. Така например според д-р Хоо около 80 % от зъболекарите в Южна Корея поставят импланти, докато в България според изчисленията на нашия екип този относителен дял е 2.5 % през 2011 година. През 2021 около 3 % от зъболекарите в България работят в областта на имплантологията.

Д-р Милен Маринов, д-р Живко Маджаров и д-р Васил Николов. На заден план - д-р Мугур Татару от Румъния. През 2011 година д-р Татару беше представител на Neobiotech за Румъния и дори посети семинара на Ралев Дентал АД през 2012 година в курорта Боровец. Скоро след това обаче д-р Татару прекрати дистрибуцията на зъбни импланти и друга компания започна да внася продуктите на Neobiotech в Румъния. Колегата стигна до логичен извод - търговията с дентални материали и консумативи е дейност, която изисква сериозна мотивация и значителни усилия, особено в първоначалния етап на своето развитие... Резултатите от тези усилия не идват толкова скоро, колкото ни се иска, поради което д-р Татару се отдаде отново на това, което може да прави най-добре - да лекува своите пациенти!

Д-р Ралев, д-р Хоо и д-р Атанас Панчев

Снимка на участниците в семинара - 21 българи и цели пет зъболекари от други държави

Амстердам е известен с бурния си нощен живот

Д-р Атанас Панчев от Сандански в рокерска кръчма

Д-р Георги Панчев, д-р Калин Лозанов и д-р Венцеслав Ралев в същата кръчма

Характерни рокерски мотиви

Нощният Амстердам

Холандците са любители на природата и животните

Велосипедите са основно средство за транспорт в Нидерландия. Дори премиерът отива на работа с велосипед - за разлика от българските висши държавни служители, които се придвижват винаги с тежко въоръжена охрана от НСО. Липсата на дистанция между властта и обикновените хора е белег за зрелостта на едно общество и винаги води до по-добро качество на живот на всички социални групи. За щастие в това отношение България е доста по-добре от средноазиатските републики, в които местният диктатор е със статут на богочовек или направо на бог.

Групата отпътува за България на 28.11 сутринта. Събираме разноцветни куфари