Световен дентален конгрес в Дубай

Трима зъболекари на конгрес в Дубай

На снимката - д-р Венцеслав Ралев, д-р Иван Начков и Вергиния Начкова (по това време стажант по дентална медицина, а днес вече правоспособен дентален лекар) по време на конгреса на Международната дентална федерация в Дубай (Обединените Арабски емирства). Организаторите на проявата се бяха погрижили за перфектното протичане на всички научни сесии и съпътстващото изложение на дентални материали и апаратура - по този начин те вероятно се опитват да демонстрират стила и класата на държавата Дубай, тъй като при следващите ни посещения в Обединените Арабски Емирства наблюдавахме същите тенденции. Всичко това може да има известен елемент на показност и демонстрация на висок жизнен стандарт, но е изключително приятно за посетителите на научните прояви.

Безплатни on-line стоматологични консултации    Повече снимки от Дубай    Семинари на 3М    Директни реставрации

www.bg-tourinfo.com    Икономическият феномен Дубай    www.dentalimplants.bg    www.ralev-dental.bg    www.omegadentagroup.com    Сеул

Фотосафари

Посещенията на научни прояви извън страната са свързани винаги с възможност човек да се запознае с чужди култури и да промени начина си на мислене към нещо по-добро. Отпадат множество предразсъдъци и обществено обусловени стереотипи, особено ако глобализацията се възприема в положителна насока. Запалените полупрофесионални фотографи получават възможност за изява, както е в случая с този залез в пустинята на около 30 км. западно от Дубай. Изграждат се контакти с учени, производители на апаратура и търговци от цял свят. При един по-напреднал етап от развитие дори е възможно да се привличат чуждестранни инвеститори, да се канят консултанти от различни държави и да се сформират интернационални изследователски екипи. Да живее глобализацията! Антиглобалистите може би е време да отидат да копаят лозята на с. Дивотино, ако жителите на това населено място са толкова глупави, че да споделят идеите им. Всъщност жителите на село Дивотино изобщо не са толкова глупави - те отдавна се възползват от глобализацията, като емигрират в Европа и САЩ и работят там за доста по-високи доходи от тези в Пернишка област.

Залез в пустинята близо до Дубай

Залез в пустинята край Дубай - гледките са невероятни

Безплатни on-line стоматологични консултации    Орална хирургия    Лицево - челюстна хирургия    Зъбни импланти

Информация за Дубай    Крепостта Баба Вида

Сафари в пустинята край Дубай - горе - долу единствената атракция в региона, като изключим разглеждането на специфичната градска среда на емирството. Сафарито отнема няколко часа и определено си заслужава да се посети поне веднъж. Пейзажът на пустинята е сравнително еднообразен - пясъчни дюни, понякога малко по-пресечен терен. Шофьорите обикновено се съобразяват с предпочитанията на клиентите - някои предпочитат по-екстремно, а други - по-спокойно шофиране. Използват се основно джипове на Toyota от серията Land Cruiser. Всички местни жители са големи почитатели на японския производител на автомобили и почти го приемат като местно производство, въпреки че Япония е отдалечена на близо 7000 километра от Дубай. Все опак обаче компанията е азиатска, а не европейска или американска - поради това е приета толкова добре в Емирстрвата.

Старата част на Дубай, която носи името Дейра. Икономическото развитие на града започва там в началото на 80-те години на ХХ век. Построени са различни сравнително модерни сгради, които обаче не могат да се сравняват с мащабните инвестиционни проекти в по-новата част на града - Джумейра. Още по тези времена обаче Дубай започва да се оформя като световен логистичен център.

Д-р Маркова и д-р Ралев пред стария дворец на владетеля на Дубай

Д-р Ралев - на топа на устата

Д-р Иван Начков по време на лекционната част на конгреса

Бедуин пред традиционна шатра на входа на конгресния център - атракция за посетителите

Д-р Иван Начков и д-р Евелина Маркова преди началото на лекциите

Д-р Начков и бъдещата д-р Начкова в пустинята

Следи от предишни сафарита в пустинята

Д-р Иван Начков по време на вечерна разходка в по-старата част на Дубай

Златарската индустрия е развита изключително много в Близкия Изток. За всички местни жители да притежаваш злато (под формата на украшение или инвестиционен продукт) е символ на благосъстояние, престиж и висок жизнен стандарт. Колкото е по-висока каратната проба, толкова по-добре! Предлагат се дори накити от чисто злато (проба 24 карата), което няма висока механична устойчивост и следователно не е особено подходящо дори за употреба в бижутерията. Като стандарт за употреба в ювелирната промишленост в региона се приема златото с проба 18 карата и почти не се намира такова с проба 14 карата, която е най-често срещаната в Европа.

Д-р Иван Начков с традиционна арабска шапчица

Традиционното арабско покривало за глава дотолкова подхожда на лицето и цвета на кожата на д-р Начков, че той трудно се различава от местните жители!

Редица от наргилета

Залез над Персийския залив

Д-р Иван Начков разговаря със случаен минувач относно работното време на някакъв магазин. Познайте от три пъти кой е от Стамболийски и кой - от Джелалабад!

Ресторант, разположен в традионна сграда в Абу Даби. В региона преди време не е имало голям избор на строителни материали, поради което само преди 60 - 70 години всички сгради са строени от дърво, тръстики и различни сламени суровини, с които се оплитат рогозки. Първончално се изгражда носещата конструкция от по-дебели дървени греди, след което се поставят страничните стени. Основен крепежен елемент представляват конопените въжета.