Зъболекар в Пловдив

През 1972 година е основан Факултетът по Дентална Медицина към Медицинския Университет (тогава Висш Медицински Институт) в град Пловдив. До 2007 година учебното заведение носеше името Стоматологичен Факултет - Faculty of Dentistry. След 2007 година, с навлизане на европейските стандарти, факултетът беше преименуван на Факултет по Дентална Медицина. Това не доведе до съществени промени в естеството на образованието, което студентите получаваха там - така или иначе, след дипломирането си те ставаха правоспособни зъболекари. Такива стават и до днес - независимо дали се наричат стоматолози, дентални лекари, лекари по дентална медицина или зъболекари - образованието е общо взето, в едни и същи насоки, такава е и насочеността на клиничната дейност на всички колеги от специалността. Разбира се, има и доста иновации, както във всяка една област от медицината и човешкото познание изобщо.

Още от средата на седемдесетте години на двадесети век, когато се дипломираха първите випуски, град Пловдив започна да се превръща в място с голяма концентрация на зъболекари. Във времената на плановата икономика на социализма беше изключително трудно един новозавършил зъболекар да получи разпределение в град Пловдив; след издаването на прочутия Указ 56 за Стопанска Инициатива на Гражданите много скоро в град Пловдив се появиха първите частни зъболекарски кабинети - указът беше издаден през 1986 година, но първите кабинети се появиха през 1988 - 1989 година след известен преходен период. Всъщност, частни зъболекарски кабинети е имало официално до 1972 година, когато са забранени с предишен указ на ЦК на БКП - т.е. само 16 години зъболекарите в Пловдив и други градове на страната не са имали право на частна практика. Поради наличието на учебно заведение по специалността в град Пловдив, а вероятно и поради много други фактори, още в зората на демокрацията много зъболекари започнаха да се оплакват от големия брой разкрити практики в град Пловдив. С годините такива практики се разкриваха все повече и повече някъде до началото на XXI век - тогава някои колеги започнаха да емигрират и донякъде намаля броят на действащите зъболекари в град Пловдив.

Много зъболекари в Пловдив се оплакват от силно конкурентната среда и трудното набиране на пациенти в ежедневната им работа. Други пък смятат това не са недостатък, а за стимул за развитие и прогрес. Джеф Безос, основателят на Амазон и през 2018 официално най-богатият човек в света, в едно свое интервю казва следното: "Много хора използват услугите на компанията Амазон. В момента, в който открият нещо по-изгодно за себе си обаче, те моментално престават да бъдат клиенти на нашата компания. Това за нас е крайно стимулиращо." В този дух са и разсъжденията на нашия екип - всички хора, които работят в дентална практика "Ралев Дентал" АД. Тя стартира дейност през 2007 година, а преди това под друга форма на регистрация екипът развиваше същата дейност на същия адрес в град Пловдив - ул. Любен Каравелов 9Б.

Адрес на зъболекар в Пловдив

Схема на разположението на нашата дентална практика в град Пловдив - като компания с традиции, ние сме запазили едно старо изображение от края на 1990-те години, когато все още денталните лекари бяха стоматолози, а денталните кабинети - стоматологични кабинети. Както вече беше споменато, естеството на ежедневната клинична работа на всеки един дентален лекар не се промени съществено с промяната на наименованието на професията. От началото на 2002 година адресът на нашата дентална практика е град Пловдив, улица "Любен Каравелов" 9Б, а телефонът ни е +359 32 642056. Ако желаете да се свържете с нас по мобилен телефон, можете да се обадите на номер 0888 646003 - д-р Венцеслав Ралев, и 0888 539618 - д-р Евелина Маркова - Ралева. Работното време на нашата практика е всеки ден от 09.00 до 19.00, при необходимост се работи и в събота и неделя. Клиничната дейност на екипа е насочена основно към поставянето на зъбни импланти, протезирането върху тях и ортодонтията; при необходимост обаче извършваме всякакви лечебно - диагностични манипулации в областта на лицето и устната кухина.

Зъбни импланти - цени    Базални импланти - какво трябва да знаем?    Адрес на нашата практика    Прагови корони

Зъбни импланти    Имплантатен размер    Имплантологичният портал на България    Базални импланти    Зъбни импланти - цени

Телефон за връзка с нашия екип - 032 642056, 0888 646003 - д-р Ралев, 0888 539618 - д-р Маркова - Ралева

Електронна поща за връзка с нашия екип - ralev@dentist.bg, ralev_dental@abv.bg, office@ralev-dental.bg, ceo@ralev-dental.bg

В град Пловдив има много зъболекари - както вече стана въпрос, поради наличието на учебно заведение с традиции от близо половин век. Предвид естеството на работата на д-р Ралева и д-р Ралев, те са запознати в детайли с качеството на работата на повечето колеги в областта, а и в цялата страна. От 2007 година, с основаването на Ралев Дентал АД, нашият екип започна да организира лекции и семинари за следдипломна квалификация на зъболекари от цяла България, а и от съседна Сърбия, Македония, Гърция и Румъния. С пълна увереност можем да заявим че огромна част от колегите предлагат дентални услуги с едно отлично качество, сравнимо като ниво с качеството на работата на най-добрите зъболекари от цял свят. Може би заради това, а и заради все още ниските цени на денталните услуги в България страната все повече се оформя като атрактивна дестинация за медицински и дентален туризъм. Преди време из световната мрежа се появи афоризмът че "Един българин в чужбина може да се счита за успял, когато не се налага да се връща в България да си лекува зъбите". С увереност можем да заявим че много изключително успешно реализирани българи зад граница не се връщат да си лекуват зъбите в България поради ниските цени на денталните услуги - те го правят заради отличното качество, което предлагат зъболекарите в Пловдив, а и в цяла България. Не на последно място, зъболекарите в Пловдив и страната са свикнали да работят стегнато, организирано, бързо и без да извършват една манипулация на десет клинични етапа; не се налага и да се изписва по една кофа мастило за всяка една обтурация на кариес, тъй като европейската бюрокрация все още не е превзела напълно сектора на зъболекарските услуги в България.

Зъболекар

Д-р Евелина Маркова - Ралева - зъболекар от град Пловдив. Д-р Маркова работи основно в областта на естетичната дентална медицина, избелването на зъби, протезирането върху зъбни импанти и ортодонтията. Има голям клиничен опит в областта на директните реставрации, ендодонтията и избелването на зъби. Завършва магистратура по дентална медицина в Медицинския Университет - град Пловдив - през 1998 година, а от 2002 година работи на частна практика.

Зъболекар

Д-р Венцеслав Ралев - зъболекар и лицево - челюстен хирург от град Пловдив. Работи основно в областта на имплантологията и лицево - челюстната хирургия. Завършва магистратура по дентална медицина през 2001 година, по хуманна медицина през 2012 година и по здравен мениджмънт през 2014 година. През лятото на 2010 година защитава специалност по лицево - челюстна хирургия. От месец май 2011 година до настоящия момент е началник на отделение по лицево - челюстна хирургия към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - град Сливен.

Д-р Пламена Бачкарова - зъболекар в град Пловдив. Завършила е магистратура по дентална медицина през 2018 година.